PRETECT Kostenbeheer

Het managen van de kosten van de beveiliging is een belangrijke verantwoordelijkheid van de security manager. Elk jaar moet het budget zo effectief mogelijk besteed worden. PRETECT Kostenbeheer helpt de security manager om de kosten duidelijk in beeld te krijgen en daarmee de beveiliging te sturen op kosten.

In de beveiliging zijn er kosten die voortkomen uit specifieke incidenten en er zijn terugkerende kosten zoals de inhuur van externe beveiligers. Aan de incidenten die worden gerapporteerd kunnen kosten gekoppeld worden. Dit kan een eenvoudige registratie zijn van directe en indirecte kosten of een gedetailleerde registratie met kostensoorten, uursoorten en tarieven. Het geeft de security manager de financiële argumenten om wijzigingen in de organisatie aan te kaarten. Indien uw organisatie gebruik maakt van extern ingehuurd personeel, dan zijn de kosten hiervan een wezenlijk deel van het budget. Als u PRETECT Kostenbeheer combineert met PRETECT Supplier portal dan beheerst u het gehele proces, van de uitvraag van het externe personeel tot aan de factuur. U vraagt extern personeel aan voor de afgesproken tarieven, heeft inzicht in overuren en wordt geattendeerd op afwijkingen. Voor het kostenbeleid kunt u gebruik maken van begrotingen, budgetten en vergelijkingen met de realisatie. Overzichten en actuele dashboards ondersteunen het kosteninzicht.

Voor wie?

Voor de security manager met verantwoordelijkheid voor het budget zal PRETECT Kostenbeheer duidelijk maken waar de kosten liggen en welke beleidswijzigingen er mogelijk zijn om op kosten te sturen. Voor de financiële manager die geïnteresseerd is in de kosten van de beveiliging zal de module de nodige tijd besparen.

Welke functionaliteit heeft PRETECT Kostenbeheer?

Kosten van incidenten
Kosten van werkzaamheden
Kosten van interne beveiligers
Kosten van externe beveiligers
Kosten van externe leveranciers
Intern doorberekende kosten
Kosten overzichten
Directe kosten en indirecte kosten
Kosten van uren
Kosten van materialen
Kosten en vergoedingen van schades
Werken met kostensoorten en kostenplaatsen
Kosten grafieken

Terug naar het overzicht PRETECT Security.

PRETECT Security, Safety, Quality


PRETECT Software Boxes.

Organisaties die gebruik maken van PRETECT


Logo Gemeente Amsterdam Logo Gemeente Utrecht Logo Provincie Zuid Holland Logo Rijkstoverheid Logo Teylingereind Logo Erasmus Universiteit Rotterdam Logo VU Logo Rijksmuseum van Oudheden Logo Rabobank Logo PostNL Logo Efteling Logo Uniper Logo Kroonenberg Groep Logo Parnassia Groep Logo Haga Ziekenhuis Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix Logo Sein Logo Koningklijke Joh. Enschede Logo Idemia Logo Proseco Global Security Heineken

Werken in de cloud


PRETECT kan intern in uw organisatie geïnstalleerd worden, maar kan ook als cloudapplicatie worden gebruikt. De cloudapplicatie (PRETECT SaaS) heeft het voordeel dat u geen IT-beheer en geen IT-beheerkosten heeft. Altijd bereikbaar, veilig en gemakkelijk te starten.

Software as a Service


SaaS staat voor Software as a Service. SaaS producten zijn oplossingen in de cloud. U neemt het gebruik af als een service met een maandabonnement. Dit betekent:

  • Geen investering
  • Gemakkelijk beginnen
  • Gemakkelijk uit te breiden
  • Gemakkelijk stoppen (geen risico)
  • Geen interne IT kosten
  • Geen IT beheer kosten

Het maakt de SaaS oplossing laagdrempelig en eenvoudig om te proberen!

Virtual Private Server


Het plaatsen van uw informatie in de cloud vraagt vanzelfsprekend aandacht voor de veiligheid van deze informatie. Wij bieden daarom onze klanten aan om te werken met een VPS (Virtual Private Server). Hiermee heeft u een eigen omgeving op het internet die beveiligd kan worden met een firewall. Zo krijgen alleen de IP-adressen die u wenst toegang tot de applicatie.