PRETECT Dienst

De dienst

Van de beveiliging wordt verwacht dat zij 24 uur per dag paraat zijn. Daarom is het werken in diensten van essentieel belang. De teams lossen elkaar af gedurende de dag, de avond en de nacht. Hierdoor ontstaat er een dynamiek die anders is dan in de meeste andere beroepen. Juist omdat beveiligers ook nachtdiensten lopen en hun werk niet aaneengesloten kunnen uitvoeren is de overdracht van werkzaamheden belangrijk. PRETECT Dienst biedt de functionaliteit om het werken in diensten effectief te ondersteunen. Wat is er gebeurd tijdens de laatste dienst? Wat moet de opkomende ploeg weten bij de dienstoverdracht? Welke aandachtspunten zijn er voor de komende dienst en wat zijn de taken? PRETECT Dienst structureert het werk in de diensten. Hiermee is het voor de beveiliger altijd duidelijk wat de werkzaamheden zijn. De Security manager kan de beveiliging gemakkelijker managen en sneller reageren op veranderingen in de organisatie.

Het dagjournaal

Het dagjournaal of het dienstjournaal is een onmisbaar onderdeel in de werkzaamheden. Het laat zien wat er dagelijks in de organisatie gebeurt op het gebied van veiligheid. Het geeft antwoord op veel gestelde vragen van de beveiliging. Wat is er in de laatste 24 uur gebeurd? Wat zijn de acties geweest? Welke meldingen zijn nog niet afgehandeld? Wat moet daar nog mee gebeuren? Met PRETECT Dienst kunt u alle security meldingen en security werkzaamheden rapporteren. Hierbij kunt u uw eigen typen meldingen samenstellen zodat alleen gebeurtenissen worden gerapporteerd die voor uw organisatie van belang zijn. Uiteraard kunt u alle standaard meldingen aanleggen zoals alarmmeldingen, ongevalsmeldingen en storingsmeldingen. Of andere veel voorkomende items zoals de brand- en sluitronden, de dienstoverdrachten en de sleuteluitgiften. Heeft uw organisatie enkele specifieke meldingen of werkzaamheden? Dan zijn ook deze te configureren en te gebruiken in het dagjournaal. De registraties zijn voorzien met duidelijke overzichten op tijd, periode, type en locatie om de managementvragen te beantwoorden. Hoe vaak is een type melding het afgelopen jaar voorgekomen? Op welke locatie kwamen deze voor? Hoe verhoudt dit zich tot het vorige jaar? Welke kosten waren ermee gemoeid?

Ondersteuning van werkzaamheden

Naast het rapporteren en registeren, ondersteunt PRETECT Dienst de werkzaamheden van de beveiliging. Zo is het eenvoudig om het dienstrapport te mailen of een specifiek rapport op te stellen. Bij elke melding worden de juiste instructies getoond en worden de gewenste personen automatisch via email op de hoogte gebracht. De module biedt uitgebreide managementinformatie. De manager heeft het overzicht over alle lopende zaken en de zekerheid dat alle taken verricht worden. Het is gemakkelijk om gegevens terug te zoeken, het beleid met data te ondersteunen en om de periodieke rapportage voor het hoger management aan te leveren.

Voor wie?

PRETECT Dienst wordt zowel in grote organisaties als kleine organisaties toegepast waar beveiliging een rol speelt. Het wordt onder andere gebruikt bij ministeries, gemeenten, in de financiële sector, universiteiten, ziekenhuizen of zorginstellingen en high security bedrijven. PRETECT Dienst is voor de beveiliger en de Security manager. En daarnaast voor elke persoon in de organisatie die betrokken is bij de werkzaamheden van de beveiliging.

Welke functionaliteit heeft de basismodule PRETECT Dienst?

Melden / Rapporteren
Dienstrapport
Specifiek rapport
(Automatische) emaillijsten
Taken / acties plannen
Alerts / aandachtspunten
Procedures en werkinstructies
Controles en controlelijsten
Agenda
Bijlagen, foto’s
Dossiervorming
Grijze/beveiligingspassen
Diensten en uren beambten
Statistieken / Dashboard

Terug naar het overzicht PRETECT Security.

Organisaties die gebruik maken van PRETECT


Logo Gemeente Amsterdam Logo Gemeente Utrecht Logo Provincie Zuid Holland Logo Rijkstoverheid Logo Teylingereind Logo Erasmus Universiteit Rotterdam Logo VU Logo Rijksmuseum van Oudheden Logo Rabobank Logo PostNL Logo Efteling Logo Uniper Logo Spie Logo Parnassia Groep Logo Haga Ziekenhuis Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix Logo Sein Logo Koningklijke Joh. Enschede Logo Idemia Logo Proseco Global Security Heineken

Werken in de cloud


PRETECT kan intern in uw organisatie geïnstalleerd worden, maar kan ook als cloudapplicatie worden gebruikt. De cloudapplicatie (PRETECT SaaS) heeft het voordeel dat u geen IT-beheer en geen IT-beheerkosten heeft. Altijd bereikbaar, veilig en gemakkelijk te starten via een eigen Virtual Private Server (VPS).

Software as a Service


SaaS staat voor Software as a Service. SaaS producten zijn oplossingen in de cloud. U neemt het gebruik af als een service met een maandabonnement. Dit betekent:

  • Geen investering
  • Gemakkelijk beginnen
  • Gemakkelijk uit te breiden
  • Gemakkelijk stoppen (geen risico)
  • Geen interne IT kosten
  • Geen IT beheer kosten
  • All-in prijs per maand

Het maakt de SaaS oplossing laagdrempelig en eenvoudig om te proberen!

Virtual Private Server


Het plaatsen van uw informatie in de cloud vraagt vanzelfsprekend aandacht voor de veiligheid van deze informatie. Wij bieden daarom onze klanten aan om te werken met een VPS (Virtual Private Server). Hiermee heeft u een eigen omgeving op het internet die beveiligd kan worden met een firewall. Zo krijgen alleen de IP-adressen die u wenst toegang tot de applicatie.